Lipka_logo

Lipka – školské zařízení pro environmentální vzdělávání je jedna z největších a nejstarších organizací v České republice, které se věnují environmentální výchově, vzdělávání a osvětě. Lipka má ve svých vzdělávacích aktivitách široký záběr: školám a školkám nabízí jedno či vícedenní ekologické výukové programy, při nichž ročně navštíví Lipku více než dvacet tisíc žáků. Odpoledne se pět pracovišť Lipky plní dětmi při přírodovědných a tvořivých kroužcích a dospělými při řemeslných kurzech. Dále Lipka zajišťuje na několika vysokých školách výuku předmětů zaměřených na environmentalistiku a také rozvíjí systematické vzdělávání pedagogických pracovníků na poli environmentální výchovy. Pro rodiny s dětmi chystají pracovníci Lipky množství akcí pro veřejnost ročně.

Posláním Lipky je environmentální vzdělávání, výchova a osvěta dětí, mládeže a dospělých směřující k osvojování environmentálně příznivějších způsobů života.

Naší vizí je společnost, která bude natolik citlivá k přírodě, že už (skoro) nebude potřeba žádných Lipek a jejich vzdělávacích a osvětových aktivit.

Projektové stránky partnera: zde

Partneři a odkazy
LDF
MENDELU

text