Projekt se blíží do konce v prodlouženém termínu řešení

01. 06. 2016

odkaz

 

Tisková zpráva Ministerstva financí

24. 05. 2016

Cíle podpory EHP a Norských fondů si česká strana vybírá sama. Celé znění je na stránkách http://www.mfcr.cz/cs/aktualne/tiskove-zpravy/2016/cile-podpory-ehp-a-norskych-fondu-si-ces-24907

 

Vzdělávací program pro děti a veřejnost v rámci veletrhu SILVA REGINA 2016

21. 4. 2016 - Jakub Drimaj

Ve dnech 3.–7. dubna 2016 se na veletrhu SILVA REGINA 2016 uskutečnil dlouho připravovaný vzdělávací program pro děti a veřejnost, konaný v rámci projektu Výchova a podpora vzdělanosti v oblasti významu lesních ekosystémů a podmínek pro zachování jejich diverzity (reg. č. EHP-CZ02-OV-1-040-2015). Akce byla zaměřena (nejen) na děti všech věkových kategorií, které si na modelových druzích typu žížala, kos a kuna zdokonalily své znalosti o těchto živočiších, seznámily se s jejich biologií, způsobem života a ekosystémovém pojetí v rámci koloběhu látek – to vše zábavnou a hravou formou.

http://mendelu.cz/27536n-vzdelavaci-program-pro-deti-a-verejnost-v-ramci-veletrhu-silva-regina-2016

 

 

Projekt výchova a podpora vzdělanosti v Jihomoravských ekolistech - "Jezírko nesedí jen za pecí"

16. 3. 2016 - Petr Laštůvka

V Jihomoravských ekolistech vyšel článek o projektu Výchova a podpora vzdělanosti v oblasti významu lesních ekosystémů. Článek je ke stažení zde.

 

Projekt podporující vzdělanost v oblasti ekosystémů a biodiverzity

1. 2. 2016 - LDF MENDELU - Jakub Drimaj

Již téměř rok běží projekt „Výchova a podpora vzdělanosti v oblasti významu lesních ekosystémů a podmínek pro zachování jejich diverzity“ na Ústavu ochrany lesů a myslivosti MENDELU ve spolupráci s partnerem, kterým je Lipka – školské zařízení pro environmentální vzdělávání. Za tuto dobu se daří zdárně dosahovat veškerých vytyčených cílů a vzdělávací kampaň je nadále v plném proudu. Tisková zpráva.

 

Aktivity projektu budou prezentovány na konferenci SilvaNet-WooNet

16. 11. 2015 - Jiří Kamler

Příspěvek: Jiří Kamler, Jakub Drimaj: MAIN ACTIVITIES OF THE PROJECT: EDUCATION AND SCHOLARSHIP SUPPORT IN THE FIELD OF IMPORTANCE OF FOREST ECOSYSTEMS AND THE CONDITIONS FOR MAINTAINING THEIR DIVERSITY (EHP-CZ02-OV-1-040-2015).

 

Jezírko se otevírá veřejnosti

30. 9. 2015 - Petr Laštůvka

Jezírko je jedním z pracovišť Lipky – školského zařízení pro environmentální vzdělávání. Kromě budov sloužícíchjako zázemí pro vzdělávací aktivity a ubytování disponuje také krásným areálem, který je plný zajímavých výukových prvků, ukázkových stanovišť přírodní zahrady a inspirativních ekologických zařízení. Celá zpráva ke stažení zde.

 

Lesní pedagogika

8. 9. 2015 - Jakub Drimaj

Dle harmonogramu projektu je do zimního semestru 2015/2016 připravován volitelný předmět „Lesní pedagogika“, který si již předběžně zaregistrovalo 45 studentů prezenční formy studia a jeden student kombinované formy. K dnešními dni (tj. 8. 9. 2015) si již předmět závazně zapsalo 39 studentů, což je téměř o 100 % více, než jaký byl náš projektový předpoklad.

 

LDF zahájila projekt podporující vzdělanost v oblasti ekosystémů a biodiverzity

9. 3. 2015 - Jiří Kamler

V rámci realizace projektu „Výchova a podpora vzdělanosti v oblasti významu lesních ekosystémů a podmínek pro zachování jejich diverzity“  zahájil od letošního února Ústav ochrany lesů a myslivosti MENDELU spolupráci s partnerem, kterým je Lipka – školské zařízení pro environmentální vzdělávání. Na výdajích se velkou mírou podílí Evropský hospodářský prostor a Norské fondy, zbylá pětina bude financována z rozpočtu Lesnické a dřevařské fakulty...

Více zde

 

Partneři a odkazy
LDF
MENDELU

text